Nieuws

Beton Bewust CSC Certificaat

donderdag 12 oktober 2017

Wij zijn er trots op dat wij het CSC certificaat zilver hebben behaald.

Het internationaal CSC-certificatiesysteem, is nu geharmoniseerd met het Beton Bewust keurmerk, dat wij al een aantal jaren voeren. 

Middels dit certificaat laten wij zien dat wij op een verantwoorde manier betonmortel produceren en leveren aan onze klanten en dat duurzaamheid ook bij ons hoog in het vaandel staat.

Beton Bewust|CSC  
                                                                                                                                           

Afgelopen drie jaar heeft de Concrete Sustainability Council (CSC) een wereldwijd certificatiesysteem ontwikkeld om verantwoord gewonnen grondstoffen voor de productie van beton toe te passen. Het systeem geeft ook inzicht in de mate waarin een bedrijf actief is op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en kent beoordelingscriteria op grondstoffen, de bron of herkomst, de productie en verschillende economische, sociale en ecologische factoren

 

Voor de Nederlandse markt zijn de beoordelingscriteria aangepast aan de lokale omstandigheden en wet- en regelgeving. De criteria zijn ook geharmoniseerd met het keurmerk Beton Bewust met als doel een eenduidig systeem voor de Nederlandse markt te lanceren, dat valt onder de wereldwijde CSC standaard en geldt voor: verantwoord gewonnen grondstoffen, verantwoord geproduceerd beton en verantwoord inkopen van beton. Beton-, cement- en grondstofleveranciers worden door een onafhankelijke certificeringsinstelling gecontroleerd. Daarna wordt een certificaat (brons, zilver, goud en platina) afgegeven.